Loudfarmer

Syconaut – Burst Into Life

8 april, 2009 av Kalle Winroth · Inga kommentarer · Nyheter

syconaut

Syconaut är ett Metalband från Skövde, signade på det nystartade bolaget Ilumnirec i Göteborg. Debutalbumet ”Burst Into Life” släpptes 20 mars 2009 (distribution via Sound Pollution). Skivan finns att streama på Metalbox inom kort.

Syconaut har existerat sen 1999, då med andra medlemmar som bland andra Christian Älvestam (fd. Scar Symmertry, Miseration, Solution.45)

Det började med gigs på mindre klubbar som ofta var fullsatta. För att öka exponeringen till massorna i Sverige, skickades ”Fragrance Of Deacy” från demon ”Geodesic” till P3LAB (f.d. P3Demo) och fick med den låten som en av halvårets bästa låt spelad i just det programmet. Detta i sin tur genererade i att Syconaut fick möjligheten att spela på Hultsfreds festivalens demoscen succé året 2005. Syconaut syntes dessutom på ett otaliga andra festivaler och arrangemang under 2005-2007.

Nästa demo ”Solace” framställdes under 2006. 2007 kan det ju kanske vara värt att nämna Sweden Rock Festival och Metaltown. Sweden Rock spelningen fick Syconaut genom en jury på www.yoursound.se vilket återigen speglar att Syconaut fått stora gigs tack vare sin musikalitet och att det Syconaut gör håller hög kvalité. Det är ju inte för inget Syconaut blivit framröstade bland 10000-tals demoband!!

Nu har det gått nästan 2 år, och Syconautär inte längre ett demoband. Syconaut är signade till Ilumnirec och har en distro via Soundpollution på albumet ”Burst Into Life” (Debutalbum 2009) Syconaut har spelat in, producerat och mixat albumet ”Burst Into Life” helt på egen hand. Skivan har release 20 mars 2009.

Videon till singeln ”Blindfolded”, regisserad av Martin Holtmann, släpptes 2 mars 2009.

YouTube Preview Image

För mer info om Syconaut:
www.syconaut.com
eller
www.myspace.com/syconaut

Adde Larsson som driver Ilumnirec spelar även i bandet Urbandux.

Läs Supersatans intervju med Daniel Valström från Syconaut här.

VN:F [1.8.1_1037]
Rating: 0 (from 0 votes)

Taggar: ··········

Inga kommentarer ↓

Like gas stations in rural Texas after 10 pm, comments are closed.