Loudfarmer

Tommie Zetterlund tipsar

10 december, 2011 av Kalle Winroth · Inga kommentarer · Nyheter

Här kommer fem rekommendationer från Tommie Zetterlund, sångare i Minora som släppte sitt omtalade debutalbum Imago tidigare i år.

Tesseract – One
Årets bästa skiva från en av giganterna inom djentgenren. Debutskivan One är polyrytmiskt, vacker och aggressiv på samma gång. Ett måste.

Vildhjarta – Måsstaden
Förväntningarna var skyhöga på denna debutskiva från det svenska bandet Vildhjarta som släppt de fetaste och mest episka riffen någonsin på gamla demos och olika klipp på YouTube. Resultatet blev inte alls som väntat. Det var mycket hårdare och argare. En käftsmäll! Jag var helt chockad efter första lyssningen. Vildhjarta med bandmedlemmar bland annat från min hemstad Hudiksvall har gjort en skiva man inte glömmer oavsett vad man tycker om den. Själv gick jag från att undra vafan som hände till att älska den och jag längtar redan efter nästa skiva. Men till dess är det denna som kommer att snurra på repeat i hörlurarna. Thall.

Decoder – Decoder
Decoder är ett amerikanskt post-hardcoreband som släppte sitt självbetitlade debutalbum i år. Det är ruskigt bra. Musiken är atmosfärisk och mörk och de två vokalisterna växlar snyggt mellan ljust och vackert och rått och desperat. Denna skiva måste man bara kolla upp!

The Haunted – Unseen
The Haunteds bästa skiva enligt mig och titelspåret Unseen är riktigt bra. Man får en känsla av att det är något fräscht och nytt man lyssnar på men samtidigt får man sköna nostalgiska vibbar från band man lyssnade på för tio år sedan.

Protest the Hero – Scurrilous
Tänk en blandning av Coheed & Cambria och At the Drive-In då får man det kanadensiska bandet Protest the Hero. Det är teknisk och progressiv metal i högt tempo med intressant sång. Det är riktigt, riktigt bra och det blir bara bättre och bättre ju fler gånger man lyssnar.

Foto: Framed Noise

VN:F [1.8.1_1037]
Rating: +8 (from 10 votes)

Taggar: ·······

Inga kommentarer ↓

Like gas stations in rural Texas after 10 pm, comments are closed.