Loudfarmer

Opeth live @ Metaltown 2012

17 juni, 2012 av Kalle Winroth · 1 kommentar · Live

Opeth består av ett par av vassaste musikerna i Sverige med geniet Åkerfeldt i spetsen, följt av gitarrvirtuosen Åkesson och (till person) sävlige trummisen Axerot. Innebär det att man inte behöver engagera sig mot publiken utan bara låta musiken sköta jobbet? Bandets tillbakalutade stil på scenen gör nog att de som inte är Opeth-fans lätt uppfattar bandet som lite nonchalanta. Nu är ju Åkerfeldt duktig och självsäker vad gäller mellansnack men publiken på Metaltown hade på fredagskvällen mått bra av lite mer publikfrieri.

När senaste plattan heritage släpptes så gick bandet ut med att de inte skulle spela låtar med growl längre. Här förvånade bandet med att slänga in ett par riktigt tunga spår i repertoaren; Demon of the Fall, The grand conjuration och avslutande Deliverance. Detta är helt till publikens lycka.

Och Åkerfeldt, vad gäller placeringen av Sveriges anus så vet alla att det ligger på landets baksida. I höjd med Stockholm.

VN:F [1.8.1_1037]
Rating: +2 (from 4 votes)

Taggar: ·········

En kommentar ↓

  • lord Fredruk

    Att flöjten Åkerfeldt med orkester fick plats på blodscenen, medan DT fick hålla till godo med det lätt klaustrofobiska dödstältet är för mig en gåta.